Jagoda Acai

Jagoda Acai – cenniejsza niż złoto.
Zdrowie jest najcenniejsze w życiu, dlatego staramy się wsłuchiwać w potrzeby naszego organizmu i dostarczać mu potrzebne minerały i witaminy. Produkty spożywcze na przestrzenie lat uległy modyfikacji na nasza niekorzyść, ciężko już spotkać na półkach żywność, która jest naturalnego pochodzenia bez konserwantów, barwników, emulgatorów i innej chemii. Jeszcze chcecie długo żyć długo i cieszyć się dobrym zdrowiem, przeczytajcie poniższe fakty o acaiberry czyli amazońskich jagodach acai (euterpeoleracea).

Skąd się wzięły jagody acai w Polsce?
Jagoda acai wywodzi się ona z tropikalnych rejonów Ameryki Południowej, gdzie została w celach uprawnych rozprzestrzeniona w całej Ameryce Południowej. Kto stał się sprawcą tego odkrycia, nie do końca wiadomo. Pewnym jest jednak, że te niepozorne owoce powinny zagościć w diecie każdego z nas. Zwłaszcza jeżeli chcemy zatroszczyć się o nasz organizm kompleksowo. Jest to związane głównie z naturalnym składem tych owoców. Poza tym acaiberry znane są też ze swoich niezliczonych właściwości i dobroczynnego wpływu, praktycznie na wszystkie nasze organy i układy.

Szkodliwe wolne rodniki…
Co łączy jagodę acai z wolnymi rodnikami? Bardzo dużo…. Specjaliści medycyny twierdzą że prawie 200 różnorodnych chorób przewlekłych wywołanych jest przez wolne rodniki.

Do kluczowych źródeł tworzenia wolnych rodników należą przede wszystkim:

  • alkohol,
  • stres i przemęczenie,
  • nikotyna,
  • żywność bogata w konserwanty,
  • promieniowanie słoneczne,
  • zanieczyszczenie środowiska,
  • pestycydy obecne w żywności.

Zwiększone wytwarzanie wolnych rodników w naszym organizmie wpływa także na powstawanie różnych chorób:

  • nowotwory,
  • nadciśnienie tętnicze,
  • cukrzyca,
  • zwiększona podatność na infekcje,
  • osłabienie odporności,
  • bezpłodność,
  • przewlekłe wyczerpanie,
  • miażdżyca i wiele innych.

Skład w Jagody Acai:

  • witaminy z grupy B czyli B1, B2, B3
  • witaminy z grupy przeciwutleniaczy tj. witaminę C i witaminę E
  • minerały: potas, wapń, żelazo, fosfor i cynku
  • kwasy tłuszczowe – w tym Omega 6 oraz Omega, białka i aminokwasy oraz wyjątkowo duże ilości błonnika.

Spośród aktywnych, istotnych dla naszego zdrowia substancji w AcaiBerry znajdziemy 18 aminokwasów i 29 kwasów tłuszczowych jak też 21 pierwiastków śladowych. Każdy z wymienionych składników ma kolosalny wpływ na nasze funkcje życiowe. Dlatego AcaiBerry zasługuje na miano „cudu” dla organizmu.

Właściwości jagody acai:

  • opóźniają proces starzenia
  • wspomagają pracę serca
  • przyśpieszają przemianę materii oraz proces trawienia
  • oczyszcza organizm z toksyn
  • dodaje skórze zdrowia i młodości
  • poprawia kondycję
  • reguluje poziom cholesterolu
  • poprawia sen
  • wspiera układ krwionośny
  • poprawia sprawność seksualną

Brak komentarzy. Dodaj swoją opinie.

Zostaw swój komentarz

You must be logged in to post a comment.